Εκτύπωση  Εκτύπωση παρούσας σελίδας 

3.4 Διδακτικό Έργο


Η αναγνώριση του Γ.Π.Λάββα για το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο, τόσο στην ιστορία - και τη θεωρία της αρχιτεκτονικής και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και στην αρχαιολογία –ιδιαίτερα σε θέματα οικιστικής και βιβλικής αρχαιολογίας- ήταν τέτοιας εμβέλειας, ώστε δίδαξε κατόπιν πρόσκλησης τα παραπάνω αντικείμενα σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ως ακαδημαϊκός προσκεκλημένος δίδαξε στο Πολυτεχνείο της Μπανγκόκ (1979), στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Ζυρίχης (1984), την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης (1984), στο Τμήμα Ιστορίας τους Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας (1998) και στο Πανεπιστήμιο της Μεσογείου (Ρώμη, Μάλτα, 1999).

Το διάστημα 1995-2000 του ανετέθη η διδασκαλία του μαθήματος "Ιστορία της Τέχνης" στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.) του Ε.Κ.Π.Α.

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Εταιρεία (Σχολή Διδασκαλίας Ιστορίας της Τέχνης), δίδαξε «Ιστορία της Αρχιτεκτονικής-19ος-20ος» (1991), «Ιστορία της Τέχνης από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα» (1995), «Ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά» (1996) και «Οι Άγιοι Τόποι και τα ελληνορθόδοξα μνημεία της Παλαιστίνης» (2000).